Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Προπτυχιακό
Τίτλος σπουδών και Κατευθύνσεις
Πτυχίο Μαθηματικών | Πτυχίο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών
Διάρκεια και Διδακτικές Μονάδες
8 ακαδημαϊκά εξάμηνα (πλήρης φοίτηση)
240 ECTS
Πρόσθετες Πληροφορίες
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά
Τρόπος Διδασκαλίας:
Κόστος: Δωρεάν

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνα Γραμματείας:
Μαθηματικών: 2810 393751-2
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών: 2810 393705, 2810 393743
E-mail: info@math.uoc.gr

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου, Βασιλικά Βουτών, 70013 Ηράκλειο Κρήτης

Πληροφορίες (Αντικείμενο - Σκοπός)

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2013 από τη συνένωση του Τμήματος Μαθηματικών (έτος ιδρ. 1977) και του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (έτος ιδρ. 1999). Είναι ταυτόχρονα το παλαιότερο και το νεότερο τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και το μεγαλύτερο τμήμα στη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

Το Τμήμα στεγάζεται στο νέο, δικό του κτήριο στην πανεπιστημιούπολη Βουτών που καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης και έρευνας. Προσφέρει δύο προπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Μαθηματικά και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά) και τέσσερα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Μαθηματικά και Εφαρμογές τους, Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά, Μαθηματικά και Εκπαίδευση, Ανάλυση Δεδομένων και Μηχανική-Στατιστική Μάθηση). Είναι ένα Τμήμα με διεπιστημονικό χαρακτήρα που αντανακλάται στην παρεχόμενη εκπαίδευση και το παραγόμενο ερευνητικό έργο. Το Τμήμα ενσωματώνει την ισχυρή παράδοση των δύο παλαιότερων τμημάτων με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Την υψηλής ποιότητας παρεχόμενη μαθηματική εκπαίδευση με τους διδάσκοντες να βρίσκονται κοντά στους φοιτητές τους και σε συνεχή επαφή μαζί τους
  • Την υψηλής ποιότητας έρευνα με διεθνείς συνεργασίες και αναγνώριση και την προσέλκυση ερευνητικών κονδυλίων
  • Την έντονη διεθνή κινητικότητα με ανταλλαγές επισκέψεων, οργάνωση διεθνών συνεδρίων και μεγάλο ιστορικό στην προσέλκυση νέων ελλήνων και ξένων μεταδιδακτόρων.


Μαθήματα και Οδηγός Σπουδών

Πληροφορίες για τις δύο κατευθύνσεις του Τμήματος στους Οδηγούς Σπουδών και στα προσφερόμενα μαθήματα κατεύθυνσης Μαθηματικών και κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

 

 

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (αλφαβητική ταξινόμηση)

Καλοκαιρινά Προγράμματα τρέχοντος έτους