Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Προπτυχιακό
Τίτλος σπουδών και Κατευθύνσεις
Πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες
1. Κατεύθυνση "Οικονομική Θεωρία και Πολιτική" 2. Κατεύθυνση "Επιχειρηματική Οικονομική"
Διάρκεια και Διδακτικές Μονάδες
8 ακαδημαϊκά εξάμηνα (πλήρης φοίτηση)
240 ECTS
Πρόσθετες Πληροφορίες
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά
Τρόπος Διδασκαλίας:
Κόστος: Δωρεάν

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνα Γραμματείας: +30.2831077405, +30.2831077430, +30.2831077406
E-mail: info@econ.soc.uoc.gr

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, Γάλλος, 74150 Ρέθυμνο

Πληροφορίες (Αντικείμενο - Σκοπός)

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί από το 1987 και αποτελεί, κατά γενική ομολογία, ένα από τα καλύτερα Τμήματα Οικονομικών στην Ελλάδα. Στόχος του Τμήματος είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στα Οικονομικά καθώς και να προάγει την επιστήμη μέσω της ερευνητικής δραστηριότητας των μελών του.

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι εναρμονισμένο με τις σύγχρονες κατευθύνσεις της Οικονομικών και παράλληλα είναι σχεδιασμένο να ικανοποιεί τις ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς εργασίας σε επιστημονικό δυναμικό. Από το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 προσφέρει δύο εξειδικεύσεις/κατευθύνσεις πτυχίου: «Επιχειρηματική Οικονομική» και «Οικονομική Θεωρία και Πολιτική». Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και φοιτήτριες να επιλέξουν μαθήματα από μια ευρεία γκάμα γνωστικών αντικειμένων.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος κατέχουν τα απαραίτητα εφόδια για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οικονομικές μονάδες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε εξειδικευμένους οργανισμούς ως επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό, ως στελέχη και σύμβουλοι αγροτικών μονάδων, βιομηχανικών επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό του Τμήματος, τις ερευνητικές του δραστηριότητες και τα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος στον σύνδεσμο http://economics.soc.uoc.gr


Μαθήματα και Οδηγός Σπουδών

Πληροφορίες για τα προσφερόμενα μαθήματα του Τμήματος στον Κατάλογο Μαθημάτων και στον Οδηγό Σπουδών.

 

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (αλφαβητική ταξινόμηση)

Καλοκαιρινά Προγράμματα τρέχοντος έτους